50–årsjubileum

den 4-5 maj 2007

för

Plutonchefsskola, på I 16 i Halmstad 1956-1957

Det började egentligen den 28 maj 1956 då ett tjugotal mannagryn från Västsverige passerade kasernvakten och anträdde de första marschstegen på den grusade gårdsplanen.
Många pust och stön, ilskna blickar och kommentarer, men framför allt trevliga episoder passerade revy under de 15 månader äventyret varade.
Vi fick så småningom befälsstreck på våra uniformer och stod inför valet – civil eller militär karriär.

 
 

50 år senare, i januari 2007, kom ett brev från Carl Johan von Mentzer, som bjöd in till en träff med oss, numera vuxna och mogna män i staten.

Femton av oss hörsammade inbjudan och anlände till regementet i god tid före kl 14 00 den 4 maj.

Det blev en fantastisk upptakt med starka känslor och blandade kommentarer – dig kan jag inte placera, men tjenare gamle vän, är det verkligen du, du har ju inte blivit en dag äldre, kanske något rundare…..

Kvällens nostalgiafton gick av stapeln på hotell Tylöbäck, som var en betydligt angenämare upplevelse än den övningsmiljö som fanns på denna plats tidigare.
Mina egna minnen från förr var inte särskilt goda och de stridsgropar jag grävde var nära att bli fyllda med befäl.
Kvällens krögare bjöd på en välkomponerad och smakfull meny och med hjälp av stimulerande drycker beledsagades vi av musikaliska inslag under måltiden.
Det blev verkligen en minnenas afton, det var skarpladdat under kvällen och censuren var  frånvarande. Skämt och allvar, goda och dåliga minnen i allsköns blandning. Befälen fick en blandad välförtjänt dos.
Så småningom tog åldern ut sin rätt och de förståndiga drog sig tillbaka vid midnatt medan ”Bröderna Olssons” banjoband bjöd på underhållning.                                                                    Tillbaka till Lars sida